Unika produkter för företag

Ingenting är omöjligt när man har en silversmedja, och att göra produkter för företag eller events är fantastiskt roligt! Ibland utgår man från produkter som redan finns, andra gånger är utmaningen större och lösningen mer kreativ. 
Här nedan är några exempel på produkter som skapats i samarbete med olika företag, och som jag faktiskt kommit ihåg att fotografera... 

I samband med att butiken på Hantverkargatan 18 öppnades inledde MaNoLin ett samarbete med designern Maria Holmer Dahlgren, känd för bl.a. sina brickor, prints och kökshanddukar med motiv från och för olika städer. Därmed öppnades en möjlighet att göra en annan typ av företagsprodukter som brickor, glasunderlägg m.m. 

Välkommen att kontakta MaNoLin för offert, frågor, idéer och funderingar. 

Medtronic

Det medicintekniska företaget Medtronic skulle presentera tre av sina produkter på en stor mässa; En defibrillator, en hjärtklaff och en stent (ett "nät" som opereras in i blodkärl för att vidga dem). För att sticka ut bland konkurrenterna ville Medtronic visa dem på ett annorlunda sätt, och bad MaNoLin ta fram tre olika smycken som skulle representera de olika produkterna. Resultatet fotograferades av den begåvade fotografen Anna Huerta, bilderna trycktes i stort format och prydde hela Medtronics monter på mässan. Succé! 

Mercedes Trophy

Varje år anordnar Mercedes Benz en internationell golftävling; Mercedes Trophy, tillsammans med sina återförsäljare. Vid några tillfällen har alla deltagarna på deltävlingarna i Skandinavien fått en markeringsknapp i silver, med Mercedes Trophy-logotypen graverad.
Självklart levererades de i en exklusiv ask, med matchande tryck. 

Storypeople

Den underbara amerikanska konstnären Brian Andreas och hans Storypeople, hade under en period en svensk återförsäljare. De sålde främst prints och andra trycksaker, men ville också erbjuda utvalda texter på smycken. 
MaNoLin fick hedersuppdraget och med hjälp av specialbeställda stålstämplar med Storypeoples eget typsnitt, blev några av de mest populära texterna bärbara som armband och ringar. 

Villa Venire

Ett hotell i Danmark stod värd för ett unikt event med 15 deltagare. De hade beställt exklusiva paraplyer till varje rum/deltagare, men ville addera något ytterligare till dem.
Sagt och gjort: MaNoLin gjorde silverplattor som graverades med hotellets logotyp och namnet på varje deltagare. De nitades fast för hand med silverspik på trähandtagen. Elegant!